Tiramisu

07.03.2021

Destination: Italy

PREPARATION: 35 minutes + freezing

  • 10 minutes preparation of the biscuit layer,
  • 10 minutes preparation of cream,
  • 15 minutes decorating.

What you will need (for one cake with a diameter of 22 cm):

  • To the bottom:
  • 250 g butter biscuits,
  • 100 g butter,
  • 1 teaspoon cocoa,
  • 1 teaspoon espresso,

For cream:

  • 300 ml of cream (for greater strength of the cream, I used a combination of two creams, 150 ml 31% and 150 ml 40%)
  • 100 g of Philadelphia cheese,
  • 80 g powdered sugar,

Further:

  • 20 pastry biscuits (you can bake them according to our recipe HERE),
  • 100 ml espresso,
  • cocoa for sprinkling.

Method:

  1. Put the popular butter biscuits in a bowl and crush them to a powder, then add the softened butter, cocoa and espresso, cut into pieces, and work the mixture with your fingers to get a whole dough. Squeeze the dough evenly on the bottom of the cake tin and put it in the fridge for a while.
  2. Now we will prepare the cream. Whip the cheese with sugar. Then whisk both creams separately and combine the two mixtures into a compact cream with a wooden spoon.
  3. Take the cake form with the dough out of the fridge. We place sponge cakes on the biscuit layer, which we drizzle with half of the espresso. Cover the sponge cakes with half of the prepared cream and smooth it nicely so that there are no bubbles anywhere. In the second half of the cream, mix three teaspoons of espresso with a wooden spoon and start layering other sponge cakes. Drizzle them again with the remaining espresso and cover with the remaining cream. Smooth the surface and sprinkle with a large layer of cocoa.
  4. Let the cake prepared in this way lie in the fridge until the next day.



Destinace: Itálie

Doba přípravy: 35 minut + zatuhnutí 

  • 10 minut příprava sušenkové vrstvy,
  • 10 minut příprava krému,
  • 15 minut zdobení.

Co budete potřebovat (na jeden dort o průměru 22 cm):
Na dno:

  • 250 g máslových sušenek,
  • 100 g másla,
  • 1 lžička kakaa,
  • 1 lžička espressa,

Na krém:

  • 300 ml smetany (pro větší pevnost krému jsem použila kombinaci dvou smetan a to 150 ml 31% a 150 ml 40%)
  • 100 g sýru philadelphia,
  • 80 g moučkového cukru,

Dále:

  • 20 cukrářských piškotů (můžete si je upéct podle našeho receptu ZDE),
  • 100 ml espressa,
  • kakao na posypání.

Postup:

  1. Oblíbené máslové sušenky vložíme do misky a rozdrtíme je na prášek, poté k nim přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, kakao a espresso a směs prsty propracujeme tak, abychom získali celistvé těsto. Těsto rovnoměrně vymačkáme na dno dortové formy a takto jej dáme do lednice na chvíli odležet.
  2. Nyní si připravíme krém. Sýr vyšleháme s cukrem. Poté samostatně vyšleháme obě smetany do tuha a vařečkou obě směsi spojíme v kompaktní krém.
  3. Dortovou formu s těstem vyndáme z lednice. Na sušenkovou vrstvu poklademe piškoty, které pokapeme polovinou espressa. Piškoty přikryjeme polovinou připraveného krému a hezky jej uhladíme, abychom neměli nikde bubliny. Do druhé poloviny krému zamícháme vařečkou tři lžičky espressa a přistoupíme k navrstvení dalších piškotů. Opět je pokapeme zbylým espressem a přikryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme a posypeme velkou vrstvou kakaa.
  4. Takto připravený dort necháme v lednici uležet do druhého dne. 
© 2021 An´s Guide to the Universe. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky