Shrimp scampi pasta
09.04.2021
Destination: Italy
PORTIONS: 3 servings
PREPARATION: 30 minutes
What you will need:
- 250 g spaghetti
- 300 g shrimp size 30/40 and smaller
- 125 g butter
- 100 ml of white dry wine
- 3 cloves garlic
- chilli to taste
- fresh parsley for garnish
Method
- Salt and pepper the shrimps and set aside.
- In a large pot, cook pasta in bite water for a bite (ie al dente).
- Before the pasta is cooked, heat the butter in a pan, add the pressed cloves of garlic and fry them lightly. Then we add shrimp and chili to taste. Fry the prawns in a pan until they turn orange. Then take the shrimp out of the pan and set them aside.
- Pour wine into a pan, mix everything and bring to a boil. This allows the liquid to be slightly reduced.
- Return the shrimp to the reduced sauce and set aside the pan. Then add the drained spaghetti, mix everything so that the pasta is coated with sauce, cover the dish with finely chopped parsley and we can serve.
Destinace: Itálie
PORCE: 3 porce
PŘÍPRAVA: 30 minut
Co budete potřebovat:
- 250 g špaget
- 300 g krevet velikost 30/40 a menší
- 125 g másla
- 100 ml bílého suchého vína
- 3 stroužky česneku
- chilli dle chuti
- čerstvá petrželka na dozdobení
Postup
- Krevety osolíme a opepříme a dáme stranou.
- Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus (tedy al dente).
- Než se těstoviny uvaří, rozehřejeme si v pánvi máslo, přidáme prolisované stroužky česneku a lehce je orestujeme. Následně přidáme i krevety a dle chuti chilli. Krevety na pánvi restujeme, dokud se nezbarví do oranžova. Poté krevety z pánve vyndáme a odložíme je stranou.
- Do pánve přilijeme víno, vše promícháme a přivedeme k varu. Takto necháme tekutinu lehce zredukovat.
- Do zredukované omáčky vrátíme krevety a pánev odstavíme. Poté přidáme scezené špagety, vše promícháme, aby se těstoviny obalily omáčkou, pokrm zasypeme najemno nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.