Christmas/Easter Gingerbreads

30.03.2021

The aroma of honey and gingerbread spices is not only synonymous with the beginning of Advent, but also Easter baking. Gingerbread eggs and bunnies will delight little carolers, but they can also be part of Easter decorations. Try the recipe for soft honey gingerbreads with us!

Recipe for soft gingerbreads:

This recipe is for a smaller amount, but since they are great I recommend making a straight double dose :))

What you will need:

  • 400 g of plain flour
  • 140 g powdered sugar
  • non-creamy teaspoon of baking soda
  • 2 heaping teaspoons of gingerbread spices
  • 50 g Dutch cocoa (you can omit if you only want honey gingerbread)
  • 2 heaped tablespoons of honey
  • 2 large eggs
  • 125 g butter
  • 1 egg yolk and milk to spread the gingerbread after baking


METHOD:

  • Work out all the ingredients in a smooth dough. If you decide to use cocoa, you may find it harder to process raw materials as some brands of cocoa dry more. In that case, don't be afraid to add a little honey and fat. The dough according to this recipe should be beautifully supple and pliable, but it should not stick.
  • Put the finished dough in a resealable container and leave it in the fridge for at least two hours (you can leave it overnight).
  • Before baking, work the dough well, roll it to a thickness of approximately 3 mm and bake the shapes to 180 ° C.
  • Baking time depends on the size of the cut shape. It can range from 5 minutes to 15 minutes in the case of large gingerbread cookies.
  • The finished gingerbread should still be soft when removed from the oven, but it should not be possible to imprint a finger on it.
  • Immediately after removing the gingerbread from the oven, apply a mixture of whipped egg yolk with a little milk (approx. Two tablespoons of milk per egg yolk).
  • If you have too many noticeable traces of yolk on the gingerbread, dilute the mixture even more with milk. After cooling, store the gingerbread in a closed container.


Vůně medu a perníkového koření není jen synonymem začátku adventu, ale i velikonočního pečení. Perníková vajíčka a zajíčci potěší malé koledníky, ale také mohou být součástí velikonočních dekorací. Vyzkoušejte s námi recept na hned měkké medové perníčky !

Recept na hned měkké perníčky:

Tento recept je na menší množství, ale jelikož jsou skvělé doporučuji udělat rovnou dvojitou dávku:))

Co budete potřebovat

Christmas
Christmas
  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • nevrchovatá čajová lžička jedlé sody
  • 2 vrchovaté čajové lžičky perníkového koření
  • 50 g holandského kakaa (můžete vynechat, pokud chcete pouze medové perníčky)
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce medu
  • 2 velká vejce
  • 125 g másla
  • 1 žloutek a mléko na potření perníčků po upečení


POSTUP:

  • Všechny suroviny vypracujte v hladké těsto. Pokud se rozhodnete použít kakao, může se vám stát, že suroviny půjdou hůře zpracovat, jelikož některé značky kakaa více vysušují. V takovém případě se nebojte přidat trošku medu a tuku. Těsto podle tohoto receptu by mělo být krásně vláčné a tvárné, ale nemělo by se lepit.
  • Hotové těsto vložte do uzavíratelné nádoby a nechte alespoň dvě hodiny odležet v lednici (můžete nechat i přes noc).
  • Před pečením těsto pořádně propracujte, vyválejte přibližně na tloušťku 3 mm a tvary pečte na 180 °C.
  • Doba pečení záleží na velikosti vykrajovaného tvaru. Může se pohybovat od 5 minut až po 15 minut v případě velkých perníčků.
  • Hotový perníček by měl být při vytažení z trouby stále ještě měkký, ale nemělo by být možné do něj obtisknout prst.
  • Hned po vytažení z trouby perníčky potřete směsí rozšlehaného žloutku s trochou mléka (cca dvě lžíce mléka na 1 žloutek).
  • Pokud vám na perníčku zůstávají příliš znatelné stopy žloutku, směs ještě více zřeďte mlékem. Perníčky po vychladnutí skladujte v uzavřené nádobě.
© 2021 An´s Guide to the Universe. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky